Solcellsguide - Byhmgard

Solcellsguiden

Din guide till solenergi

Vi har samlat information som kan hjälpa dig inför en grön omställning. Vi strävar efter att finnas där för dig genom hela processen.

Vi hjälper dig

 

Byhmgard tar totalansvar för relationen med dig som kund och att du får den produkt, installation och upplevelse som du förväntat dig.

 

Solelen är en lönsam affär och gör dig långsiktigt oberoende av ev. kommande inflation, avgiftshöjningar, elnätsförändringar och externa elhandelsavtal.

Hur fungerar grönt skatteavdrag?

 

Från och med den 1 januari 2021 kan du få skattereduktion när du anlitar ett företag för installation av grön teknik. Skattereduktion ges för installation av nätanslutna solcellssystem, batterier och laddboxar.

 

Skattereduktion fungerar på motsvarande sätt som ROT-avdrag vilket innebär att avdraget görs direkt på fakturan.

Vem får installera solceller?

 

Installation av solcellssystem är en elinstallation och får endast utföras av ett auktoriserat elinstallationsföretag. Ett auktoriserat elinstallationsföretag ska vara registrerat hos Elsäkerhetsverket.

 

Därtill har Boverket tillsammans med Energimyndigheten tagit fram en certifiering för installatörer av förnybar energi och solcellssystem.

Grönt elavdrag vid installation av solceller

 

Från och med 1 januari 2021 får du dra av 15 % av kostnaden för installation av solceller. Den nya skattereduktionen för grön teknik gäller både för material och installation. Bidraget görs direkt på slutfakturan. Byhmgard ansöker om utbetalning av skattereduktionen från Skatteverket när arbetet är utfört och betalt.

 

Det viktigt att du som kund förstår reglerna kring skattereduktion för grön teknik fungerar. Skattereduktionen omfattar vissa, men inte alla kostnader. Kontakta Byhmgard så kan vi tydligt förklara och svara på alla dina frågor.

 

Installation av grön teknik kan maximalt ge en skattereduktion på 50 000 kronor per person och år. Du behöver ha betalt tillräckligt med skatt under året för att kunna utnyttja hela beloppet. Skattereduktion för Grön Teknik eller “Grönt Avdrag” är fristående från andra rot- och rutavdrag. Det innebär att du kan beviljas grön skattereduktion samt rot och rut.

 

Vi svarar gärna på frågor. Läs gärna mer på Skatteverkets hemsida hur skattereduktion för grön teknik fungerar.

 

Sänk dina elkostnader
Vad kostar solceller? Vi har svaret
Få en fri offert idag och se kostnader för solceller, laddbox och batteri

Byhmgard

Tillsammas kan vi förse Sverige med batterilager och solpaneler

Är ni intresserade att hjälpa Byhmgard att förse Sverige med solpaneler? Vi söker duktiga montörer och elektriker.